Agenda

Zaterdag 7 mei
Donderdag 12 mei
Zaterdag 21 mei
10:00

Competitie CD junioren 2e ronde

Toon volledige agenda

Verjaardagen

Vrijdag 6 mei
Zondag 8 mei
Dinsdag 10 mei
Woensdag 11 mei
Zondag 15 mei
Maandag 16 mei

Sponsorkliks

Atletiek.nl

Vijf dingen die je moet weten bij een meerkamp
1. MannenVoor mannen bestaat de meerkamp uit tien onderdelen die op twee aaneengesloten dagen gehouden worden. Drie spring-, drie werp- en vier looponderdelen. Dag 1: 100m sprint Verspringen Kogelstoten Hoogspringen 400m Dag 2: 110m horden Discus werpen Polsstokhoogspringen Speerwerpen 1500m
SIfan Hassan stelt seizoensstart uit
De Nederlandse atlete Sifan Hassan die in maart van dit jaar wereld indoor kampioene werd in Portland moet de start van haar olympische seizoen uitstellen. Een irritatie aan haar dijbeen zorgt er voor dat ze een aantal weken later van start zal gaan in het internationale atletiek circuit.
Focus op het ABN Amro Paralympic Talent Camp
Deze week organiseert ABN Amro in samenwerking met de basketbalbond, tennisbond, zwembond en de Atletiekunie het ABN Amro Paralympic Talent Camp. Een week lang komen de grootste paralympische talenten in deze vier sporten bij elkaar in Sittard. Hier wordt elke dag hard getraind met als doel van elkaar te leren en een keer te ervaren hoe het is om een week lang met volle focus voor je sport te leven.
Antwoorden op veel gestelde vragen
Na het publiceren van de wedstrijdbepalingen, het chronoloog en het open zetten van de inschrijving komen er altijd vragen binnen. Om vooraf al antwoord te geven op
Nederlandse topatleten present in Lisse
Ter Specke Bokaal in Lisse startschot voor atletiekzomer 2016 Zaterdag 7 mei is het zover. In Lisse start de 34e editie van de Ter Specke Bokaal: de traditionele openingswedstrijd van het baanseizoen en tevens de eerste van vijf Lotto Baancircuit wedstrijden. De wedstrijd in Lisse wordt op de loopdisciplines gekenmerkt door sprintafstanden als 150 en 300 meter en op de middellange afstand de 1000 meter. Deze wedstrijden leiden tot confrontaties tussen lopers van verschillende specialismen.
Paralympic Talent Camp van start
Vier sportbonden met belangrijke paralympische programma’s en ABN AMRO organiseren van 2 tot 6 mei in Sittard het Paralympic Talent Camp, waar veertig talenten tussen 12 en 20 jaar intensief met elkaar trainen. Het doel van het talentenkamp is om hen klaar te stomen voor een leven als topsporter en uiteindelijk een plek op de Paralympische Spelen.
Inschrijving NK Junioren 2016 geopend
Nog 'maar' twee maanden en de NK Junioren strijd barst los in Breda! De inschrijving is inmiddels GEOPEND en sluit op 12 juni. Schrijf je individueel in of met je estafette-teammates door naar de
Nederlands record voor Fabian Florant
Afgelopen weekend zijn er weer Nederlandse atleten in actie gekomen op verschillende plaatsen in de wereld. Waar veel trainingsstages op dit moment af lopen beginnen de limieten voor de Europese Kampioenschappen in Amsterdam en de Olympische Spelen in Rio de Janeiro binnen te druppelen. Uitblinker dit weekend was toch wel de fenomenale hinkstapsprong van Fabian Florant.
Meer van Atletiek.nl