Hoewel de omarathon2013 kopgroepmstandigheden niet echt slecht waren hebben vele lopers het toch als een zware marathon ervaren.

De wind speelde daarbij een grote rol: Zuidwest kracht 4. Positief was het zwakke zonnetje dat veel vaker te zien was dan voorspeld.

De winst op de marathon ging zowel bij de mannen als bij de vrouwen naar de uitgesproken favorieten Remy Vasseur en Elsemieke de Vos, de laatste opnieuw in een nieuw wedstrijdrecord van 3:02:13 uur.
Elsemieke heeft hierdoor als enige de titel viervoudig winnares!

De uitslagen per categorie kun je hier vinden: uitslagen per categorie en de totaaluitslag (pdf).

In het AD van maandag 16 December 2013 verscheen een mooi artikel

De eerste foto's zijn binnen: 
Bij av Waterweg staan de foto's van Carry Wilmink

Als je op lees meer hiernaast klikt komt er nog meer...

Share

Lees meer...

DavEditie 2012 David Hemstedeid Hemstede uit Vught heeft zijn favoriete rol helemaal waargemaakt. De atleet van Climax won de zevende editie van de Spijkenisse-SPARK Marathon in een tijd van 2:42:10 gevolgd door Edward Geertse uit Bergen op Zoom in 2:44:34. Edward is in de laatste kilometers wel iets dichterbij gekomen, maar dat was niet genoeg om David te bedreigen.
Bij de dames is Elsemieke de Vos van SPARK erin geslaagd om voor de derde keer de marathon op haar naam te schrijven. Zij deed dit in een nieuw wedstrijdrecord van 3:03:00 en bleef daarmee haar concurrente Ines van Rinsum uit Arnhem bijna zes minuten voor. (wordt vervolgd)

Als je foto's gemaakt hebt, stuur die (of de link) dan naar sparkmarathon@xs4all.nl.


Voor de uitslagen, verslagen, foto's en een film, klik hieronder op Lees meer

 

 

Share

Lees meer...

De zesde editie van de Spijkenisse-SPARK Marathon was een speciale. Hoewel er bij de start nog niets aan de hand was, begon het na een kwartier te hagelen en zelfs te onweren. Gelukkig was het onweren al na vijf minuten voorbij, hield het hagelen ook op en bleef het daarna droog.

Als je verder leest, vind je hier de resultaten, wat persberichten en enkele links naar foto's.

Share

Lees meer...

Editie 2010

De lustrum editie van de Spark Marathon Spijkenisse kende een record aantal deelnemers, waaronder de oud-kampioen van Nederland Luc Krotwaar. Hoewel hij geen topsporter meer is, had hij nog klasse genoeg om deze marathon naar zijn hand te zetten.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Sparkster Elsemieke de Vos, die het wedstrijdrecord flink verbeterde.

Share

Lees meer...

Results of the 2009 edition  per category (pdf file) or total (pdf file)
All times best The finishers of all the editions of the Spijkenisse marathon are listed with there best times: All times best
The finishfoto's:
link  

Comments: Marathon guide , a blog(2009)  and an older one(2008)

Share

Lees meer...